Τι έχουν πει οι τρίτοι για μένα

Παρασκήνια - FMVoice

Μαύρη Λίστα

25 Απριλίου 2012

Να... τον σταυρώσουμε

Χρειάζεται εκπρόσωπο.

Επί τέλους το Χρηματιστήριο χρειάζεται ένα δικό του άνθρωπο στην Βουλή. Πέρα και πάνω από τα κόμματα, πέρα και πάνω από την προσωπική εκτίμηση, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο επικεφαλής της Nuntius και πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, πρέπει να βρίσκεται στην επόμενη σύνθεση της Βουλής. Για να έχουμε -όλοι εμείς που αποτελούμε τον μικρόκοσμο της Σοφοκλίτσας- την δική μας εκπροσώπηση στην Βουλή και άρα να υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση. Για αυτό όλοι μας, ότι κι αν ψηφίζουμε, όπου κι αν ψηφίζουμε, απαιτείται να μιλήσουμε σε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες που ψηφίζουν Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών για να... τον σταυρώσουν.

Ας βγει και μετά τον σταυρώνουμε εμείς.

 

Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης, Πρώτο Θέμα

Πολιτικό σχόλιο του κ. Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αυτής της Κυριακής.

Ευχαριστώ θερμότατα τον κ. Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη για τα καλά του λόγια προς το πρόσωπό μου.

"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ, Από πολλούς πολύ καλύτερος για τα οικονομικά"

proto thema bousbourelis

 

Γιώργος Δημητρομανωλάκης, Πρώτο Θέμα

Πολιτικό σχόλιο του κ. Γιώργου Δημητρομανωλάκη απο την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αυτής της Κυριακής. Τον ευχαριστώ θερμότατα

"... Δυνατά ακόμα φαίνεται να πλασάρονται για τα παραγωγικά υπουργεία και οι υποψήφιοι βουλευτές......, Αλέξανδρος Μωραιτάκης".

proto thema dimitromanolakis

 

Euro2day.gr ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

Επαγγελματίες πολιτικούς, showmen ή πετυχημένους;

Η στήλη είδε για μία ακόμη φορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων να περιλαμβάνουν πληθώρα στελεχών του κομματικού σωλήνα (ορισμένα εκ των οποίων, φευ, ήταν «κατεψυγμένα» και υποβλήθηκαν σε ταχεία... απόψυξη, εν όψει μιας κακώς εννοούμενης κομματικής... πανστρατιάς), αλλά και πολλούς ανθρώπους του «θεάματος», που μάλλον επιστρατεύτηκαν με σκοπό την «άγουρη ψήφο» μέρους του εκλογικού σώματος.

Κατά την άποψη του Χαμαιλέοντα, πέραν της παρατάξεως που θα επιλέξει καθένας από εμάς, αυτήν τη φορά, έχει χρέος να επιλέξει με προσοχή και πρόσωπα.

Πρόσωπα που ίσως θα ήταν καλό να μην έχουν «ιστορία» μόνο στη πολιτική, ή στο «θέαμα», αλλά και στον οικονομικό - επιχειρηματικό στίβο, στους τομείς, δηλαδή, στους οποίους εστιάζει ο πυρήνας της οικονομικής κρίσης, έστω κι αν είναι λιγότερο προβεβλημένα.

Να ξέρουν τουλάχιστον τι λένε αλλά και τι διαβάζουν όταν υπογράφουν μνημόνια και άλλα τέτοια... βαρετά πολυσέλιδα έγγραφα, γεμάτα νούμερα και υπολογισμούς.

Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν στις περισσότερες (αν όχι σε όλες) τις παρατάξεις. Θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα με σημαντική επιτυχία στον χώρο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα. Δύο πρόσωπα που μεταξύ άλλων είδαν έγκαιρα την κρίση που ερχόταν, αλλά και τα λάθη στη διαχείρισή της, αφού επήλθε.

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, γνωστός χρηματιστής και πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ επί σειρά ετών, είναι σήμερα υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια, αλλά και πίεζε να αδράξουμε χαμένες ως σήμερα ευκαιρίες, όπως η ανάδειξη της Ελλάδας σε χρηματοοικονομικό κέντρο του Νότου, στα πρότυπα μικρών χωρών της κεντρικής Ευρώπης.

Οι απόψεις του, ενίοτε προχωρημένες, αντιμετωπίστηκαν συχνά έως και με χλεύη, ο ίδιος όμως δεν τις εγκατέλειψε για κάτι «βολικότερο». Αυτό και μόνο τον ξεχωρίζει από πληθώρα πολιτικών που έχουμε γνωρίσει.

Ήταν δε -για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη- από τους λίγους που τα έβαζε συχνά με αυτό που αποκαλούμε τραπεζικό κατεστημένο, όχι τώρα, αλλά την εποχή όπου οι τράπεζες ήταν πράγματι παντοδύναμες - και είχαν σχεδόν μόνο... φίλους στα υψηλά κλιμάκια !

Ο Στέλιος Σταυρίδης, υποψήφιος της Δράσης, είναι γνωστός επιχειρηματίας. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία του, πέραν της οικονομικής επιτυχίας, αναδείχθηκε τρεις χρονιές «εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» στην Ελλάδα και μία σε όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, εικάζουμε, θα είχε πολλά να μεταλαμπαδεύσει σε παραδοσιακούς «αριστερούς», αλλά και σε «δεξιούς», για το πώς εναρμονίζονται στην πράξη, τα συμφέροντα εργοδότη και εργαζομένου, κάτι που στη χώρα μας σπανίζει γενικώς.

Όχι τίποτε άλλο, να σπάσει και η μονοτονία των γνωστών επαγγελμάτων που έχουν κατακλείσει τη Βουλή...

 

Γιάννης Δραγασάκης

Ερωτώμενος ο κος Δραγασάκης για την υποψηφιότητα του κου Μωραϊτάκη είπε:

«Αν και ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, πρέπει να πω ότι είχαμε άριστη συνεργασία όταν εγώ ήμουν βουλευτής και εκείνος Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ.

Ήταν από τους λίγους που αντιμετώπιζε με ευαισθησία και γνώση δυσλειτουργίες των αγορών, καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών και πολλά άλλα προβλήματα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα του προσπάθεια, πιστεύοντας ότι και στο μέλλον θα στηλιτεύει τα κακώς κείμενα από τη σκοπιά του δημοσίου συμφέροντος.»

Γ. Δραγασάκης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών

 

Παναγιώτης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Αγαπητέ Αλέξανδρε χαίρω για την ηρωϊκή σου απόφαση να εκτεθείς ως υποψήφιος. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση αυτή θα εκτιμηθεί επαρκώς από όσους μετά δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να παραπονούνται.

Παναγιώτης Γεννηματάς

http://pangennimatas.blogspot.com

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

Μιχαήλ Καραμανώφ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (για να μην πω ελάχιστους) ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ & ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ !

 

Μιχαήλ Γελαντάλις ως ΕΚΗΒΟΛΟΣ στο www.euro2day.gr

Έναν σταυρό στον... Μωραϊτάκη

Μου αρέσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης γιατί σε πολλά, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ, χρόνια τώρα, διακρίνω μία «τρέλα» και ένα πείσμα που συχνά βγάζει κάπου. Θα πει κάποιος πως πολλές από τις ενέργειές του είναι ιδιοτελείς και κρύβουν σκοπιμότητα ή «πολιτικαντισμό», γνώμη με την οποία μπορεί να μην είμαι τελείως αντίθετος.

Ωστόσο, με τη χθεσινή παρέμβασή του ο (και) πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ «... η πληρωμή των CDSs και το φέσι στους ιδιώτες» λέει για ακόμη μία φορά κάποια πράγματα με το όνομά τους. Και εάν κρίνω από τη συμμετοχή σας, προκαλεί συζήτηση (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος ).

Καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε χώρο μερικοί που για τους δικούς τους λόγους θα βγαίνουν μπροστά και θα τολμούν κάποιες συγκρούσεις. Και ο Μωραϊτάκης και από τη θέση του στον ΣΜΕΧΑ ήρθε σε κόντρα σε καίρια θέματα, σε ουσιώδη προβλήματα που αφορούν την αγορά μας.

Αν θέλετε, μου άρεσε που ως ιδιώτης χρηματιστής τα έβαλε με τους τραπεζικούς. Μου άρεσε η στάση του σε θέματα όπως τα δομημένα ομόλογα, οι πρακτικές αποκλεισμού των Ελλήνων χρηματιστών επί ημερών Αλογοσκούφη (τακτική που ακολούθησαν οι διάδοχοι του Γ. Παπαθανασίου, κυρίως όμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου). Βρήκα ενδιαφέρουσα τη θέση του σε ζητήματα που λ.χ. αφορούν την επιβίωση των ιδιωτών χρηματιστών, το Συνεγγυητικό και πολλά άλλα θέματα.

Για να μην παρεξηγούμεθα, με τον Μωραϊτάκη ουδέποτε είχαμε (κοντά 20 χρόνια τώρα) κάτι περισσότερο από μία... δεύτερη καλημέρα που λέμε στο Παγκράτι. Και σε πολιτικό επίπεδο -γιατί εκεί θέλω να καταλήξω- με χώριζαν και με χωρίζουν χιλιόμετρα.

Ωστόσο, παρότι στις εκλογές δεν ψηφίζω Ν.Δ., θα γούσταρα να εκλεγεί ο Μωραϊτάκης και όσο το δυνατόν περισσότεροι... Μωραϊτάκηδες. Μπας και γίνουν έστω ένα-δύο βηματάκια προς την κατεύθυνση που θεωρώ καλύτερη.

σ.σ.: προφανώς και δεν έχω την παραμικρότερη απαίτηση να συμφωνεί κάποιος μαζί μου. Ούτε... προεκλογικό ψηστήρι για τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ με ενδιαφέρει να κάνω. Σιγά τώρα... Απλώς πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι έστω και ελάχιστα χρήσιμος για τον χώρο μας και τη μαρκέτα.

12/3/2012

 
More Articles...