Η ΕΚΤ να εγγυηθεί τις καταθέσεις των ελλήνων – Άρθρο του Α. Μωραϊτάκη για την διασφάλιση του κοινωνικού πλούτου

Το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών είναι ασφυκτικό και παρά την «ένεση» των 18 δις. ευρώ από την Τρόικα δεν πρόκειται να λυθεί. Όσοι πιστεύουν ότι με τα 18 δις. ευρώ οι τράπεζες θα αρχίσουν να δίνουν δάνεια γελιούνται.

Read More

Το καυτό παρασκήνιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ο κίνδυνος που διατρέχει η Ελλάδα – Η προσπάθεια να μην διαλυθούν οι παλαιοί μέτοχοι και γιατί θα ήταν καταστροφή η κρατικοποίηση των τραπεζών

Τραπεζίτες και κυβερνητικά στελέχη εδώ και μερικές μέρες συμμετέχουν σε ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων προκειμένου να καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που συλλέγω δείχνουν πως το κοινό καλό και η άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω της τραπεζικής ισχυροποίησης και επομένως συμβολής στην οικονομία δεν είναι και τόσο άμεση προτεραιότητα για ορισμένους.

Read More

Το haircut στα φυσικά πρόσωπα ομολογιούχους, πέραν από πολιτική απάτη είναι και αστική απάτη - Είναι κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος - Οι λύσεις που προτείνονται

Το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν Έλληνες πολίτες – φυσικά πρόσωπα έχει χαρακτηρισθεί πολιτική απάτη. Ίσως όμως οι δικαστές να την χαρακτηρίσουν τουλάχιστον και αστική.

Read More

Ξεμένουμε από ελπίδες

Ο χρόνος κυλάει όπως η άμμος μέσα στην κλεψύδρα και δυστυχώς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα όταν η άμμος τελειώσει να γυρίσουμε ανάποδα την κλεψύδρα και να αποκτήσουμε κι άλλο χρόνο. Ίσως βέβαια ο πολιτικός κόσμος να πιστεύει πως έχουμε ατελείωτο χρόνο να διορθώσουμε τα δημοσιονομικά μας. Η αλήθεια όμως είναι πως ήδη βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.

Read More

Η Blackrock μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο….ανάκτησης της φερεγγυότητας των ελληνικών τραπεζών

Η Blackrock μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στις διεθνείς αγορές προβλέπει ο Αλέξανδρος Μωραιτάκης πρόεδρος της Nuntius χρηματιστηριακή και επικεφαλής του ΣΜΕΧΑ σε δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr.

Read More