Ποια συμφέροντα βρίσκονται στο απυρόβλητο, όταν η κοινωνία στενάζει Πηγή:www.capital.gr

Τη στιγμή που από τη λαίλαπα των φορολογικών και των εργασιακών μέτρων πλήττονται μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, κάποια συμφέροντα εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, να προστατεύονται από οποιαδήποτε αλλαγή και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα να προσθέτουν και νέα προνόμια. 

Read More

Η αδικία προς συνταξιούχους Πηγή:www.capital.gr

Όσοι από τους 500.000 συνταξιούχους λαμβάνουν σήμερα δύο συντάξεις επειδή ως εργαζόμενοι κατέβαλαν κανονικά εισφορές σε δύο ταμεία πρέπει να εξακολουθούν να λαμβάνουν συντάξεις και από τα δύο ταμεία. Ας αφήσουν οι ερευνητές του ΚΕΠΕ τις ανόητες αναλύσεις που δεν έχουν λογική για κατάργηση της μιας σύνταξης. Η Υπεξαίρεση των εισφορών των εργαζομένων είναι αδύνατη. Δεν θα ψηφισθεί από κανέναν. Οι πολιτικοί δεν είναι δυνατόν να δεχθούν τέτοιες απόψεις. Αν δούμε όμως τα θέματα σφαιρικά.

Read More

Εναλλακτικές Επενδύσεις σε ομόλογα με και χωρίς δανεισμό

Η παρούσα βαθύτατη οικονομική κρίση με ταυτόχρονη επιβολή βαρύτατων φόρων σε ακίνητα υποχρεώνει τους πολίτες σε αναζήτηση καλύτερης αξιοποίησης της κάθε κινητής περιουσίας τους για να μην «τρώνε απο τα έτοιμα» και για να μην «κουρεύεται» περαιτέρω η περιουσία τους.

Read More

Η γνώση είναι δύναμη. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πριν από τις εκλογές Πηγή:www.capital.gr

Το παρακάτω κείμενο εκφράζει μόνο αγωνία για τις επερχόμενες εξελίξεις και σφοδρή επιθυμία να βοηθήσω την πατρίδα μας αφού πιστεύω ότι δεν έχουμε χρονικά περιθώρια αντοχής πέραν των 12 – 24 μηνών. Ήταν ο λόγος που εκτέθηκα ως υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Α' Αθηνών και εξελέγην α' επιλαχών χωρίς προηγούμενες κομματικές, υπουργικές ή άλλες θέσεις. Οι θέσεις αυτές για τις προηγούμενες εκλογές της 06/05 ήσαν σημαντικό κριτήριο αφού οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συρρικνώθηκαν σε ένα πολύ στενό πυρήνα. Η ευρεία εκλογική βάση ψήφισε άλλα κόμματα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα μου έβαζε, λόγω γειτονικότητος, τον 2ο ή 3ο σταυρό. Στις επόμενες εκλογές της 17/06 οι ψηφοφόροι θα είναι διαφορετικοί καθώς τα 2 κόμματα θα πάρουν περίπου 60% των ψήφων έναντι του 35% στις εκλογές της 06/05. Πολύ κακώς λοιπόν οι εκλογές της 17/06 διεξάγονται χωρίς σταυρό αφού οι ψηφοφόροι αλλάζουν.

Read More

Ομιλία Α. Μωραϊτάκη με θέμα "Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε" Πηγή:www.capital.gr

Ομιλία με θέμα "Why didGreece collapse?-Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε" θα δώσει ο κ. Αλέξανδρος Μωραΐτάκης, Πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και πρώτος επιλαχών της ΝΔ Ά Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, στο πλαίσιο του DOHA FORUM που διεξάγεται από 20 έως 22 Μαΐου.

Read More

Α. Μωραϊτάκης: Να ειπωθεί η αλήθεια για τις καταθέσεις Πηγή:www.capital.gr

Τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό καλεί ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α' Αθήνας, πρόεδροε NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, τέως προέδρου ΣΜΕΧΑ.

Read More

"Επιχείρηση" ανάκτησης αξιοπιστίας

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας, καθώς και των αγορών. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να λάβει μέτρα για να κερδίσει ξανά την αξιοπιστία των πολιτών της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επενδύσεις θα γίνουν, ούτε κεφάλαια που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν και επομένως θα είναι δύσκολο το εγχείρημα της επιστροφής στην ανάπτυξη. Σήμερα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες πολιτών που έχουν χάσει την πίστη τους απέναντι στη χώρα. Η χώρα τους έχει πληγώσει, τους έχει στερήσει κεφάλαια και τους κρατάει ομήρους σε μία κατάσταση που δεν μπορούν και να θέλουν να συμβάλουν στην οικονομία. Να καταναλώσουν, να επενδύσουν, να δημιουργήσουν.

Read More

Η φορολόγηση των καταθέσεων και η επικοινωνιακή τακτική των απεγνωσμένων Πηγή:www.capital.gr

Και ξαφνικά ο κρατικός μηχανισμός θέλει να μας δείξει ότι λειτουργεί. Οι υπουργοί ξαφνικά ανοίγουν και επιταχύνουν διαδικασίες για λύση προβλημάτων που επί χρόνια ταλαιπωρούν τους πολίτες και που προσβάλουν την ίδια τη χώρα. Γιατί άραγε; Τι τους έπιασε όλους και προωθούν υποτίθεται αλλαγές; Μα φυσικά έρχονται εκλογές και κάποιοι, προφανώς απεγνωσμένοι, κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν στην «επικοινωνιακή επιφάνεια» και να προβληθούν ώστε να επανεκλεγούν.

Read More