Γιατί φεύγουν οι εταιρείες και εύποροι πολίτες

Η COCA COLA όπως και η ΦΑΓΕ ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας. Η COCA COLA στην Ελβετία, και μάλιστα στο Zug, και η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, που είναι γνωστό χρηματοπιστωτικό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Read More

Να συντονιστούν οι φορείς για ανάπτυξη

Ολοένα και περισσότεροι σήμερα συμμερίζονται και υιοθετούν τη στρατηγική θέση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί ανάπτυξης. Η χώρα μόνο με ανάπτυξη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.

Read More

Grexit: Οι συνέπειες για Ελλάδα και ΕΕ

Τις επιπτώσεις που θα είχε πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κατέγραψε ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης στη διάρκεια ομιλίας του στο Doha Forum στο Qatar.

Read More

Ο Αλ. Μωραϊτάκης ομιλητής σε forum στην Doha

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και πρώτος επιλαχών της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, θα μιλήσει στο DOHA FORUM που διεξάγεται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου με θέμα: Why did Greece collapse? (Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε;).

Read More

Euro2day.gr: Πού είναι το plan B;

«Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, στιγμές κρίσιμες για μας τους ίδιους αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας. Συνειδητοποιούν ότι έγιναν καταστροφικά λάθη τα προηγούμενα χρόνια που πήγαν τη χώρα πίσω, που έπληξαν το κύρος της, που κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό, που γκρέμισαν όνειρα και ελπίδες ενός υπερήφανου και εργατικού λαού.

Read More

Η κάλπη να βγάλει οικονομική ανάκαμψη

Η ψήφος την Κυριακή πρέπει να δώσει τη δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να λύσει τα κυρίαρχα ζητήματα με βασικότερο το δημοσιονομικό. Η πορεία της οικονομίας περνάει μέσα από την κάλπη.

Read More

"Ναι" σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις

Οι πολίτες αυτήν την περίοδο βομβαρδίζονται από προγράμματα, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, ανακοινώσεις κ.ά. χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη σε βάθος, ανάλυση και διερεύνηση αν όντως αυτά που ακούν είναι εφαρμόσιμα ή όχι. Ακόμα και ο καλύτερος οικονομολόγος δεν θα προλάβαινε να μελετήσει όλα τα προγράμματα προκειμένου να αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει την Κυριακή 6 Μαΐου.

Read More