Γιατί φεύγουν επιχειρήσεις

«Η COCA COLA όπως και η ΦΑΓΕ ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας. Η COCA COLA στην Ελβετία και η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο. Επιπλέον, η COCA COLA μεταφέρει τη διαπραγμάτευση των μετοχών κυρίως στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η ΦΑΓΕ δεν είναι εισηγμένη. Δυστυχώς και άλλες μεγάλες Ελληνικές εταιρίες που έχουν πάνω από 50% διεθνείς δραστηριότητες ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, ετοιμάζονται να μετακομίσουν από την Ελλάδα τόσο οι κύριοι μέτοχοι τους όσο και άλλοι εύποροι Έλληνες (εφοπλιστές, κλπ) που δίδουν εργασίες σε Έλληνες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θανάσιμο πλήγμα για την Ελληνική Οικονομία. Οι φόροι εταιρικών και φυσικών προσώπων θα πληρώνονται μετά την μετανάστευση πλέον στο εξωτερικό, αντί να πληρώνονται στο Ελληνικό Δημόσιο, η δε διοικητική ομάδα των ομίλων θα ζει, θα φορολογείται και θα καταναλώνει στο εξωτερικό. Αλλά ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την έξοδο;

Read More

Real.gr - Οικονομία - Η ανάπτυξη μέσω του Χρηματιστηρίου

"Είναι πλέον κοινά παραδεκτό πως η έξοδος της Ελλάδας απο την κρίση θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη αυτή όμως, προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, θεσμικών μέτρων χωρίς δημοσιονομικό κόστος όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, την εξεύρεση και άντληση κεφαλαίων έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν και να τρέξουν επενδύσεις. Με δεδομένη ωστόσο την μειωμένη παρεχόμενη ρευστότητα τόσο στο εγχώριο όσο και στο Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη, η μόνη πραγματική εναλλακτική και ταυτόχρονα άμεσα ρεαλιστική πρόταση είναι η άντληση και προσέλκυση κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου με κατάλληλα κίνητρα.

Read More

Ακτογραμμή Φάληρο-Σούνιο: Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας, η επιστροφή στην ανάπτυξη και η έξοδος από το τούνελ της βαθιάς ύφεσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αναπτυξιακά μέτρα που θα έχουν τη φιλοσοφία θεώρησης της Ελλάδος ως επιχείρησης με μετόχους όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστιο, ανεκτίμητο πλούτο και απίστευτες δυνατότητες. Δεν έχουμε όμως αξιοποιήσει ούτε το ελάχιστο των δυνατοτήτων μας, είτε λόγω αδυναμίας, είτε λόγω μικροσυμφερόντων και συντεχνιών. Δεν υπάρχει όμως άλλος χρόνος. Ο λαός υποφέρει από τα δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα και την ανεργία, αποτέλεσμα της βαθιάς ύφεσης. Η νέα Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα φέρουν μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα και θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό. Κινήσεις που θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και άρα θα δημιουργούν έσοδα στους πολίτες και έσοδα στο κράτος.

Read More

«Τώρα ή ποτέ. Η τελευταία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη»

«Η ευκαιρία που έχει λάβει η χώρα ίσως είναι η τελευταία. Η τελευταία, όχι για να κάνουμε αυτά που έχει υποδείξει η Τρόικα, αλλά για να κάνουμε αυτά που πρέπει, προκειμένου να αφήσουμε πίσω μας μια για πάντα την κρίση. Για να δημιουργηθούν ξανά θέσεις εργασίας, για να βελτιωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά κυρίως για να μπει η χώρα σε παραγωγική τροχιά. Να σταματήσει η τραγωδία των Ελλήνων πολιτών, που όπως είχα πει σε τηλεοπτική εκπομπή είναι χειρότερη της Μικρασιατικής καταστροφής όπως μου την διηγήθηκαν οι γονείς μου.

Read More

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταθέτες, οι επενδυτές και οι δανειολήπτες

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα εγγυώνται απο το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Το ΤΕΚΕ εγγυάται τόσο τις καταθέσεις σε τράπεζες μέχρι €100,000 όσο και τις επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π μέχρι €30,000 μόνο για την περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας. Σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται η καλή ή κακή πορεία των επενδύσεων.

Read More

Real.gr - Πολιτική - Που είναι το plan B;

Real.gr - Πολιτική - Που είναι το plan B;

«Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, στιγμές κρίσιμες για μας τους ίδιους αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας. Συνειδητοποιούν ότι έγιναν καταστροφικά λάθη τα προηγούμενα χρόνια που πήγαν τη χώρα πίσω, που έπληξαν το κύρος της, που κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό, που γκρέμισαν όνειρα και ελπίδες ενός υπερήφανου και εργατικού λαού.

Έχω πολλές φορές στο παρελθόν πει πως δεν είναι τώρα η ώρα για απόδοση ευθυνών. Πρέπει φυσικά κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Πρώτα όμως οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη σωτηρία της χώρας.

Read More

Real.gr - Κοινωνία - Α. Μωραϊτάκης: «Όχι» σε νέες μειώσεις

To μισθολόγιο των Αστυνομικών τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Αθηνών κ. Μωραϊτάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Read More