Συνάντηση του Πρωθυπουργού για επενδύσεις

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις επενδύσεις και την απασχόληση, δέχθηκε σε συζήτηση σχετικά με επενδύσεις στη χώρα μας, τον εταίρο και διευθυντή επενδύσεων της Moore Capital κ. Marco Birch και τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής κ. Ίναχο Λάζο παρουσία του κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη προέδρου της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ που είναι μέλος του ΧΑ και ενεργεί ως επενδυτικός σύμβουλος.

Read More

Ποια συμφέροντα βρίσκονται στο απυρόβλητο, όταν η κοινωνία στενάζει Πηγή:www.capital.gr

Τη στιγμή που από τη λαίλαπα των φορολογικών και των εργασιακών μέτρων πλήττονται μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, κάποια συμφέροντα εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, να προστατεύονται από οποιαδήποτε αλλαγή και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα να προσθέτουν και νέα προνόμια. 

Read More

Γιατί φεύγουν οι εταιρείες και εύποροι πολίτες

Η COCA COLA όπως και η ΦΑΓΕ ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας. Η COCA COLA στην Ελβετία, και μάλιστα στο Zug, και η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, που είναι γνωστό χρηματοπιστωτικό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Read More

Γιατί φεύγουν επιχειρήσεις

«Η COCA COLA όπως και η ΦΑΓΕ ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας. Η COCA COLA στην Ελβετία και η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο. Επιπλέον, η COCA COLA μεταφέρει τη διαπραγμάτευση των μετοχών κυρίως στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η ΦΑΓΕ δεν είναι εισηγμένη. Δυστυχώς και άλλες μεγάλες Ελληνικές εταιρίες που έχουν πάνω από 50% διεθνείς δραστηριότητες ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, ετοιμάζονται να μετακομίσουν από την Ελλάδα τόσο οι κύριοι μέτοχοι τους όσο και άλλοι εύποροι Έλληνες (εφοπλιστές, κλπ) που δίδουν εργασίες σε Έλληνες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θανάσιμο πλήγμα για την Ελληνική Οικονομία. Οι φόροι εταιρικών και φυσικών προσώπων θα πληρώνονται μετά την μετανάστευση πλέον στο εξωτερικό, αντί να πληρώνονται στο Ελληνικό Δημόσιο, η δε διοικητική ομάδα των ομίλων θα ζει, θα φορολογείται και θα καταναλώνει στο εξωτερικό. Αλλά ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την έξοδο;

Read More

Επιστολή Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στον Πρωθυπουργό για την ανάπτυξη

Έστειλα στις 30.08.2012 στον κύριο Αντώνη Σαμαρά το ακόλουθο μήνυμα:

Read More